Hoppsza | sztorik önkéntesektől

Ersamus + ifjúsági csereprogramon voltunk Spanyolországban

2017. október 08. 13:26 - Mokos Béla

Hubay Zsombor résztvevő beszámolója

Szeptember 18-a és 24-e között lehetőségem volt résztvenni Spanyolországban egy ERASMUS+ cserediák-programban. A “Breaking borders" nevezetű projektben négy ország (Spanyolország, Portugália, Franciaország, Magyarország) fiataljai vettek részt, országonként 10-10 fővel és egy csoportvetővel.


A program munkanyelve az angol volt. Az első pár napot Bechrulesben töltöttük, egy andaluziai civilizációtól elzárt hegyi táborban csodálatos kilátással a környező tájra. A program témái Orwell 1984 című könyvére és a muszlim kultúra megismerésére épültek. Csapatépítő programok mellett lehetőség nyílt túrázásra, sziklamászásra, íjászkodásra. Esténként a résztvevő országok bemutatkozására került sor. Kényelmes faházakban laktunk, az étkezéseken kipróbálhattuk a helyi falvak tradicionális ételeit (pl. paella). Élveztük a meleget időnként a tábor medencéjében hűsölve.
Az utolsó napokat Granadában töltöttük városnézéssel. Eljutottunk az Alhambrába és bejártuk a belvárost. Búcsúestével zártuk le a programot.
A projekt magyarországi szervezője a Fiatalok a Vidékért Egyesület volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hoppsza.blog.hu/api/trackback/id/tr9412939753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása