Hoppsza | sztorik önkéntesektől

Csinálok egy kis körutat, mielőtt hazajövök EVS-ről

2017. szeptember 13. 10:02 - Mokos Béla

Kéthely-Nagy Luca EVS önkéntes írása

Lassan el kell kezdenem készülődni a hazaútra (jegyvásárlás). Arra gondoltam, hogy nem megyek azonnal haza, hanem csinálok egy kis körutat, mivel az utazásra szánt EUs pénzből (275 euró) csak 92-t használtam el. Menő dolog lenne a maradékból utazni. 

Tehát azt találtam ki, hogy Turku-Stockholm-Oslo- Koppenhága- Berlin- Prága- Bp. Ez így ahogy van, kijönne nekem 150 euróból, ami nagyon baráti ár és a többit meg kipótolnám. Viszont a gond az, hogy van egy húsz kilós táskám és még egy másik bőrönd, amit nem nagyon tudom, hogy hová tehetnék, amikor várost nézek. 

Szóval a következő döntésre jutottam: novemberben hazamegyek repülővel, aztán majd talán januárban, amikor visszajövök a többiekhez, megcsinálom ezt a kis körutat. Addig úgyis kell valami pénzkereseti lehetőséget találnom. Lehetnék hörcsögtenyésztő. 

Ehhhhh túl nagy gondolatok, inkább menjünk bulizni! Először a szauna tetejére, mert az menő dolog. Vigyük az oroszt is, ha már meglátogatott minket. 

21291489_1597398416947689_2097974539_n.jpg

Ott lapul a kis huncut szemüvegben.

Aztán menjünk, vegyük magunkhoz a lapátot és a kenut, meg a kishajót. Nyamvadt kishajó, nem arra megy, amerre mi akarjuk. Nagyon nem.

Nem baj, nem kell szabályszerűen használni.

Miután túléltük, hazajutottunk (nem kis teljesítmény volt) elmentünk Vesilahtiba bulizni. Jó móka volt, mondjuk visszafelé biciklivel a sötétben nem szomjasan nem olyan egyszerű. Megoldottuk, nem gond. Mondjuk szerintem Izinyúl felverte a békésen alvó finneket a környéken quero cheirar teu bacalhau, Mariaaaaaaaaaaa Mariaaaaa című dalával. (Ő gépelte be, ne nézzetek így...)

Most csodaszép idő van...nem értem én ezt a finn nyarat. Vagy őszt. Vagymiez. 

Kéthely-Nagy Luca Finnországban EVS önkéntes az Erasmus+ program támogatásával.

Az eredeti bejegyzés itt található:http://lucafinnorszagban.blog.hu/2017/09/03/hazaut_672

Ha szeretnél te is EVS önkéntes lenni, az itt található jelentkezési lap kitöltésével tudod elindítani a folyamatot.

Az Európai Önkéntes Szolgálatról itt találsz részleteket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hoppsza.blog.hu/api/trackback/id/tr4412825868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása