Hoppsza | sztorik önkéntesektől

Tevékenységünk az iskolában, és a Mental Health Group

2020. február 05. 13:24 - Mokos Béla

Zöllei Zita beszámolója

Ahogy korábban is írtunk már róla ezen a fórumon, iskolai tevékenységünk többről is szól, mint a café és a fair trade shop gondozása, rendben tartása. Az előző és a mostani félév során is lehetőségünk nyílt saját projektek megálmodására, kivitelezésére. 
Az előző félév során igyekeztünk az iskolai programok szervezésére koncentrálni, így például minden kedd este filmklubbal készültünk a diákok számára. 
Egy idő után azonban megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy szeretnénk valamilyen mélyebb, aktívabb kezdeményezésbe is bevonni az iskola tanulóit, így született meg a Mental Health Group elképzelése. Ez egy olyan nem terápiás, pszichoedukatív jellegű  csoport, ahol a lelki egészség megőrzését és fenntartását helyeztük a központba. A csoport minden héten azzal a céllal ült össze, hogy együtt tanuljunk és beszélgessünk olyan fontos, mindenkit érintő kérdésekről, mint a stresszkezelés, a téli depresszió, vagy a kommunikáció és konfliktus kezelés. 
Aurél nagyon szép posztert készített, ahol Ti is megnézhetitek, hogyan hirdettük meg a csoportot az iskolában:
Az alkalmakon nagyjából 10-en szoktunk lenni, ami lehet hogy nem tűnik soknak, azonban ezekre a résztvevőkre általában minden héten számíthattunk, és igen lelkesek voltak az alkalmak során. A beszélgetések mellett csapatépítésre, játékra, és egy alkalommal relaxációra is sor került. Decemberben, a szünet kezdete előtt vettünk búcsút egymástól, de a csoport folytatásának lehetőségét meghagytuk a tavaszi szemeszterre.
A mostani félévben többen jelezték hogy szívesen folytatnák a csoportot, aminek örömmel teszünk eleget. Ebben a félévben a hangsúly a pozitív pszichológián lesz, és azon, hogy a tudomány mai állása szerint hogyan lehetnénk boldogabbak. Legalábbis megpróbáljuk! :)
A Mental Health Group mellett más izgalmas programmal is készülünk a félév során együtt, és külön-külön is. Én például öt Shakespeare adaptációt szeretnék bemutatni az érdeklődőknek, és Aurél is valami igazán különlegessel készül! De erről majd az ő bejegyzésében olvashattok. :)
Puss och kram:
Zita
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hoppsza.blog.hu/api/trackback/id/tr8715460064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása