Hoppsza | sztorik önkéntesektől

Biolumineszcencia

2018. március 27. 14:49 - Mokos Béla

Kakas Dézi EVS önkéntes írása

Nem tudom, hogy beszéltem-e már erről a csoportban, de talán az eddigi egyik legszebb emlékem itt Dániában, és most találtam róla egy videót.

bioluminescentjpg.jpg
Az arrival meeting-es táborban voltunk még szeptember végén. Gyakorlatilag a semmi közepén Kolding-nak hívják a helyet, ahol egy táborhely van kialakítva, és a legközelebbi bolt vagy akármi 7 km-re van. Semmi busz, semmi nem visz oda az erdő közepébe.

Páran mondták egyik este, hogy látták ezt a jelenséget a vízben, szerintük nagyon kis halványan. Nem nagyon hittük el, mert nagyon ritka és nagyon kevés helyről tudunk, ahol ilyen van, de hát persze kiment mindenki megnézni, de nem láttunk semmit. Majd két nappal később kb. hatan sokáig elvoltunk, mert elbeszélgettük az időt, és ketten kitalálták, hogy ők ki szeretnének menni megmártózni a tengerben, hát elkísértük őket, és csak hüledeztünk, hogy ezek bolondok ebben a hideg vízben, szeptemberben....

de amint bementek a vízbe, ez a látvány fogadott minket, szóval hát mondanom sem kell gondolkozás nélkül vettük le ruháinkat és szaladtunk befele, sikoltozva, kacarászva, hiszen ez a jelenség, amit biolumineszcenciának hívnak, olyan volt mint valami varázslat, ahogy úsztunk a vízben: mintha egy csillogó, csillámló felhő vett körül minket.

https://www.facebook.com/travelingbuzz/videos/658834517815620/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hoppsza.blog.hu/api/trackback/id/tr1013783804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása