Hoppsza | sztorik önkéntesektől

Egy mozgalmas hét

2016. május 17. 09:49 - Mokos Béla

Gál Veronika írása

A CAT-ban mindig nagyon változatos a munkánk. Hol kevesebb, hol több teendőnk van. Az elmúlt hét különösen sűrű volt, csupa-csupa jó programmal.

A Szent II. János Pál  óvodában már korábban segítettem a lelkigyakorlaton, de meghívtak újra, hogy meséljek a gyerekeknek Magyarországról, hiszen a lengyel-magyar barátság évét éljük.

 

IMG_0495.JPG

Hétfőn és kedden az egész délelőttöt ott töltöttem, így minden csoport sorra került. Az óvodát a Szent Erzsébet nővérek vezetik, így a gyerekeknek különösen is jól jött, hogy megismerhetik az ő szülőföldjét. A magyar kutyafajták megismerése és a paprika szagolgatása mellett elkezdtünk megtanulni egy kis táncot a “Hopp, Juliska, hopp, Mariska”-ra, mert ezt adják majd elő a gyerekek a Fő téren az Európa-napon. Nagyon kíváncsi vagyok:)

Közben a szokásos  angol nyelvlecke vezetése a kávézóban és egy kis szünetként a motorstadion megtekintése belülről egy meglepetés-vendéggel.

Szerdán egy iskolaközpontba mentünk Ginés-szel, Nietążkowoba,  Lesznotol nem messze. Kulturális és gasztronómiai prezentációt tartottunk a diákoknak.

Különféle szakmákat tanulhatnak itt a fiatalok. A szakács-jelöltekkel pénteken gyakorlati foglalkozást is tartottunk.

Finomabbnál finomabb spanyol és magyar ínyencségek készültek. Felismeritek?

20160422_130927

A héten nem ez volt az egyetlen gasztro-műhely.

Szerda este az egyik szomszédos faluban a helyi asszony-klubot látogattam meg, akik szintén szerettek volna betekintést nyerni a magyar konyha rejtelmeibe. Lángos és túrógombóc volt a menü. Hozzá pedig jó hangulat:)

13059776_1156204774411795_947235269_n

Csütörtökön pedig a speciális iskolában tartottunk egy speciális foglalkozást. Már sokszor jártunk ott. Eddig elméletben hallottak sokat Magyarországról, és még többet Spanyolországról (idén spanyol évet tartanak), most konyhává alakítottuk az előadótermet, s majdnem az összes gyerkőc részvételével sütöttünk “tortilla de patatas”-tés “pan con tomate”-t.

13007163_10154081857344754_8615500990698326127_n

Ugyanaznap délután társasjáték-klub egy középiskolában, aztán a heti kézműves-műhelyem, ahol szép kis drótvirágok születtek.

20160421_180235

Pénteken este a plazában csináltunk egy vetélkedőt a nemzetközi könyvnap alkalmából. A résztvevőknek pontokat kellett gyűjteniük az egyes állomásokon, ahol különféle könyvekkel kapcsolatos feladatok voltak. Én a vallásos könyvek állomásán voltam Mervével, aki gyakorló muszlim. Jó páros:) sajnos fotók nincsenek a birtokomban.

Arról viszont van, hogy ezek után még volt megbeszélés az Ifjúsági Világtalálkozóra készülő önkéntesekkel. 500 spanyol fiatalt várunk a városba, van mit tenni…

És még nem ért véget a hét!

Szombaton a közgazdasági suliban volt egy rendezvény a transzplantációról meg a helyes életmódról meg ilyenekről. A lényeg, hogy az Alapítványunk is prezentálhatta magát, és volt is nagy érdeklődés irántunk. Lehet, hogy a lufik miatt?:)

20160423_101339

Megérte!:)

Deo gratias!

Gál Veronika teljes blogja itt érhető el: https://mylightfury.wordpress.com

 

Ha szeretnél te is EVS önkéntes lenni, az itt található jelentkezési lap kitöltésével tudod elindítani a folyamatot.

Az Európai Önkéntes Szolgálatról itt találsz részleteket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hoppsza.blog.hu/api/trackback/id/tr298724152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása