Hoppsza | sztorik önkéntesektől

Minden rendben

2018. május 02. 07:44 - Mokos Béla

Szabó Vivien EVS önkéntes írása

Szóval…megèrkeztem, jól vagyok, az emberek kedvesek, a falu nagyon jó, a táj gyönyörű

Ez a hèt azzal telik, hogy megtanuljuk mit hogyan kell, mi lesz a dolgunk, mi hova való, mit honnan lehet beszerezni. A dalu próbál a lehető legtöbb saját termést használni. Jelenleg csak gumós zöldségek, hagyma és tojás van, de lesz majd hús, hal, és más növények is. Van egy nagy fűszerspirál, kb háromszor akkora mint az enyèm otthon. És alig van benne valami, úgyhogy az lehet a saját projektem

Bemutatom picit a többi önkéntest és pár embert akikről később gyakrabban lesz szó: Satu (ő fogadott minket és ő segít a legtöbbet nekünk a faluban) minden nap vélünk van a héten. Charline, egy francia lány nagyon vicces. Pauline, belga lány, kedves nagyon, francia területről jött, úgyhogy néha beszélgetnek Charlinenal. Miguel és Juan spanyolok, Miguel kicsit csendes, de nagyon okos és minden állattal barátkozik. Juan lassú, vannak kommunikációs problémák, de mindenki próbál türelmes lenni. Az utolsó Stefano, olasz és ő a legidősebb köztünk. Elrontottuk a pastat, de majd megmutatja, hogyan kell. Amúgy szorgalmas a finn nyelvvel, tanít egy csomó szót. Van még két srác akik szintén önkéntesednek, de nem az EVSel, Sebastian Németországból és Javier Spanyolországból. Ők mar régebb óta itt vannak, és sokszor segítenek. Javier nagyon sokat tud beszélni, de jó fej.

Eddig főztünk minden nap. Fát vágtunk, megnéztük az állatokat, fát vágtunk, megtanultuk hogyan kell felfűteni a fürdővizet és a szaunát. A lányokkal sétáltunk egyet az erdőben és megnéztük a lebegő szaunát a tónál. Tegnap Miguellel kitakarítottuk a My Room nevű szobát. Ez az a hely ahova el lehet vonulni, ha picit sok az emberekből. Ma vásárolni voltunk és Satu megmutatta az újrahasznosító központokat is. Sokkal nagyobbak és jobban tervezettek mint a mi kis színes kukáink, ráadásul minden településen van egy. Jó lenne ha egyszer nálunk is így működne az újrahasznosító rendszer.

Szombaton lesz egy nagy találkozó amikor együtt elmegyünk sétálni az erdőbe, a falubeliekkel és utána sütögetünk a falu téren.

Satu édesapja és Stefano odavannak a horgászásért, már szervezik a közös túrákat. Remélem lesz sok friss halunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hoppsza.blog.hu/api/trackback/id/tr7813884324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása